De profesie… participant

Nu poţi să nu-i remarci pe Facebook. Sunt ca nişte vânători. Aşteaptă prada jucând Angry Birds şi apoi lovesc din plin cu un Like & Share acolo unde doare mai tare… pe wall-ul tău.  Sunt ei, vânătorii de concursuri care, în naivitatea lor, au impresia că pot câştiga marele premiu cu Like & Share la nu ştiu ce firmă obscură ce vinde pene de raţă pentru perne. În rest…. nimic. Ei nu au nici o altă activitate pe Facebook. Ei dau like-uri fără să citească, la tot ceea ce are cuvântul PREMIU.


Când văd oameni care speră la câştiguri cu Like & Share îmi fuge gândul la instructorul meu de la şcoala de şoferi care a venit într-o zi la mine cu respiraţia tăiată, m-a luat deoparte, m-apus să jur că nu spun la nimeni şi mi-a pus în faţă o listare cu un email de-al lui. Am apucat să citesc doar „You won…” şi a luat repede hârtia. „Dacă mă ajuţi, îţi dau şi tie 5% din bani.” Eu aveam mai multe şanse să văd cei 5% din premiul lui decât să-şi vadă premiile concurenţii Like & Share. Bine, eu i-am explicat omului că are mai multe şanse de câştig la Loto 6/49 fără să joace decât să moştenescă o avere de 20 milioane de dolari de la nu ştiu ce preşedinte Nigerian.

Cam aşa e şi cu consursurile de pe Facebook… ori Like & Share, ori moştenire din Nigeria, ori câştig la Loteria naţională a Botawanei… o mare păcăleală.