Info Credit

Primul telefon mobil l-am avut când eram student. Un Alcatel One Touch-Easy de care eram foarte mândru, cu abonament de 4 $. Nu ţin minte exact dacă aveam minute incluse, important era că verificam creditul foarte uşor. Sunam la un anumit număr şi primeam UN SMS în care găseam toate informaţiile necesare. Totul era foarte simplu. UN SINGUR SMS.

Alcatel One Touch Easy dbSă vreau astăzi să-mi verific creditul la telefon nu pot. Am nevoie de pregătire. Cu 2 -3 zile înainte trebuie să mă relaxez, să fac câteva ore de meditaţii, să ascult doar muzică clasică ca să pot face faţă milionului de SMS-uri trimise de operatorul meu de telefonie mobilă. Când începe să bipăie telefonul şi să tremure câte o jumătate de oră de la vibraţii trebuie să am neapărat o anumită stare zen ca să pot suporta aşa ceva. Îmi aduc aminte că într-una din zilele de dinaintea verificării creditului am ascultat Pink Floyd. Când au început să vină SMS-urile de la Info Credit nu am rezistat stresului şi am aruncat telefonul de perete după doar 30 mesaje. Nu vreau să-mi închipui ce se întâmpla dacă ascultam REM sau mai rău, Queen sau Metallica.

Şi toate astea se întâmplă pentru că lucrurile au evoluat. Nu mai primeşti un singur SMS cu toate informaţiile. Acum primeşti un mesaj cu suma pe care o ai disponibilă, apoi încă unul cu minutele din opţiune, unul cu minutele naţionale, altul cu cele internaţionale, unul cu numărul de SMS-uri diponibile şi dacă cumva ai activate mai multe opţiuni treaba devine din ce în ce mai urâtă. În funcţie de numărul de opţiuni primeşti un anumit număr de mesaje… ca să se justifice într-un fel costul suplimentar. Şi când crezi că s-au terminat mesajele, că poţi în sfârşit să te apropii de telefon, dar fără să pui mâna pe el pentru că e încă fierbinte, încep să vină mesajele de la ofertele de transfer de date.: MB din ofertă, MB de dinainte de ofertă, cost suplimentar, traficul total de date, traficul de pe Facebook, nu ai cost suplimentar… şi alt milion de SMS-uri.

Dacă nu ai telefon performant, cu spatiu suficient de mare pentru mesajele pe care ai să le primeşti, nici să nu încerci să-ţi verifici creditul pentru că e sinucidere curată. Trebuie să-ţi schimbi telefonul. Cine crede că telefoanele cu procesor quad-core, memorie de 2GB şi zeci de GB spaţiu de stocare au apărut pentru filme şi jocuri… se înşeală amarnic. Aceste telefoane au apărut tocami din necesitatea oamenilor de a-şi verifica creditul de pe telefonul mobil. Posibilitatea de a juca jocuri 3D sau de a viziona filme Full HD pe aceste telefoane nu reprezintă altceva decât o modalitate de pierdere a timpului încât să nu-ţi dai seama câtă vreme a trecut până ai primit cele un milion de mesaje. Bine,  ai putea să calculezi numărul minutelor de la cele 3 filme văzute dar, de bucurie că totul s-a terminat şi că poţi să-ţi verifici creditul,  uiţi să faci asta.

În încheiere vreau doar să-ţi spun să ai mare grijă să nu cazi şi tu în mrejele verificării creditului pentru că nu mai poţi scăpa. Te poţi lăsa de ţigări, de droguri sau de băutură, dar o dată atins de „virusul Info Credit„… nu mai ai nici o şansă de scăpare.