Cât de mare vrei să fie telefonul tău mobil?

Cabina telefon SmartphoneSă tot fie vreo 2 ani de zile de când trăiesc într-o mare dilemă legată de dimensiunile telefoanelor mobile „de top”. În momentul în care se lanseză un nou model te telefon, primul lucru pe care îl anunţă producătorii este dimensiunea ecranului. Dar până când fraţilor, până unde? Am pus mâna pe un telefon al anului 2012 şi am constatat că mai aveam nevoie de încă o mână ca să-l pot folosi: cu două mâini ţineam telefonul şi nu aveam cu ce să apăs pe ecran. Dacă se continuă acelaşi trend, în curând telefoanele astea „smart” o să devină telefoane fixe. Nu o să mai poată fi manevrate decât de familiile cu cel puţin 4 membri. Dacă nu ai 2 copii atunci trebuie să chemi vecinii să te ajute să răspunzi la telefon.

Peste 3-4 ani vom ajunge ca telefoanele mobile să fie cu „Livrare Gratuită la domiciliul clientului”. O să vină maşina de marfă de la dealer, plină cu 4 telefoane mobile dar, ca să-ţi ducă sus telefonul mobil trebuie să dai şpagă sau să-ţi iei un abonament de telefonie în rate, pe 25-30 de ani. Atunci vei avea inclus şi montajul telefonului.

Acum că tot se aproie 8 martie, băieţi, fiţi cu mare băgare de seamă. Dacă vreţi să faceţi de 8 martie cadou soţiei sau prietenei un telefon mobil, trebuie să cumpăraţi unul cu o diagonală cel puţin egală cu cea a televizorului! Totuşi ar fi bine să uitaţi cât mai repede acest gând. Nu din cauză că nu veţi găsi un asemenea telefon, ci din cauză că nu sunt pungi de cadou pe măsura lui.

În acelaşi timp, creşterea dimensiunii ecranului va fi şi motiv de bucurie pentru cercetătorii britanici. Asta pentru că motivul principal pentru care se strică telefoanele mobile, adică scăpatul pe jos, va deveni unul pueril: nu ai cum să scapi ceva ce nu poţi ridica. Aşa că cercetătorii britanici vor trece din nou la treabă şi după ani de studii vor descoperi un nou principal motiv pentru care se strică telefoanele mobile: funcţia de vibrare a telefoanelor atunci când eşti apelat. Diblurile cu care sunt fixate telefoanele mobile pe perete, nefiind din crom, cedează din cauza vibraţiilor. Şi vor lansa şi două soluţii în acest sens: anularea vibraţiilor atunci când eşti apelat sau achiziţionarea unui dispozitiv special pentru vibrat la pretul promotional de 1283 Euro (la care primeşti cadou un mileu pentru pus pe telefon).

Până atunci însă, aştept cu mare interes lansarea de pe 15 martie: smartfonul nu ecran de 40,2 inch şi motor pentru vibraţii de  8 cai putere.