Cum mi-am luat bătaie în prima mea zi de şcoală

Nu am avut nici o emoţie în prima mea zi de şcoală. Nici nu ştiam prea bine ce se întâmpla. Ştian doar că trebuie să merg şa şcoală, că nu aveam scăpare şi atât. Aveam un ghiozdănaş albastru la modă, plin de „ochi de pisică” şi semne de exclamare, cu întăritură de carton şi cu un desen pe el care semăna cu o vacă, deşi ţin minte foarte clar că îmi fusese cumpărat ghiozdan cu Pif. Pe data de 15 septembrie eram prezent cu toţi pistruii şi cu un buchet de flori frumos învelit în hârtie la prima mea zi de şcoală.

Festivitatea a început la ora 8.30 cu intonarea imnului, urmată de o cuvântare a directorului şi strigarea claselor I. Am intrat în sala de clasă la ora 10.30 Între timp am dat buchetul de flori cumpărat cu o seară înainte unei doamne, doamnă care s-a dovedit a fi „tovarăşa învăţătoare” în următorii 4 ani. După ce am fost strigat şi mi-am ocupat locul în bancă, „Tovarăşa” s-a prezentat şi ne-a dat voie să ne mâncăm pacheţelul cu mâncare. Nu mai ţin minte ce am avut de mâncare dar ţin minte că în liniştea provocată de 41 de copii mâncând s-a auzit un glas de fată de undeva din primele bănci….

– Tovarăşa învăţătoare, să ştiţi că Ştefan mi-a furat mâncarea!

După câteva secunde mi-am luat-o într-un hal de la Tovarăşa, de dacă s-ar fi întâmplat  în ziua de azi, Tovarăşa ar fi fost dată afară din învăţământ. Pe lângă bătaie am mai fost făcut cu ou şi cu oţet în faţa clasei. Îmi era o ruşine de-mi venea să fug şi să abandonez şscoala. Nu m-a întrebat dacă e adevărat sau nu, mi-a dat porţia de bătaie, mi-a luat mâncarea din mână şi i-a dat-o fetei care strigase şi gata! Fata care a spus că i-am furat mâncarea zâmbea satisfăcută.

A fost o primă zi de şcoală de neuitat!

În zilele următoare m-am simţit din ce în ce mai bine, palmele au început să nu mă mai usture şi ruşinea să-mi treacă când şi alţii (băieţi şi fete) şi-au luat bătaie că i-au furat respectivei fete mâncarea.