Cum mi-am luat primele înjurături pe anul acesta

Azi am plecat de la servici prin oraş cu treburi, iar când m-am întors mi-am dat seama că e ora prânzului şi că ar fi cazul să mănânc ceva. Mă opresc la o tonetă şi-mi cumpăr o pungă de Bake Rolls şi apoi mă duc la alimentară să-mi iau un iaurt. Nici bine nu am făcut 2-3 paşi de la ieşirea din alimentară că văd un domn cu… alimentara deschisă.

Nu ştiu de unde ieşise dar avea doar 2 opţiuni: service-ul de calculatoare (lucrează doar băieţi acolo) şi agenţia imobiliară. Între mine şi el erau vreo 10 m când l-am văzut. Îmbrăcat bine, la costum şi cravată, cu pantofi maro, iar în mână ţinea o geantă tot maro.  Cămaşa era de un crem deschis şi se vedea atât pe sub sacou cât prin … crăpătura pantalonilor. Nu mai era nimeni pe trotuar atunci şi m-am gândit să-i atrag atenţia omului că are… şliţul deschis, înainte să-i admire multă lume cămaşa.

Futuţi pizda măti de golan împuţit! Nu îţi este ruşine boule?” …şi deodată trotuarul s-a umplut de oameni. „Luate-ar dracu de tâmpit. Uite la el… nesimţitul naibii!„. A apărut şi doamna de la tonetă – cu care mă ştiu de vreo 6 ani, amicul meu de la service – şi cu el mă ştiu de vreo 5 ani. Auzind gălăgie a  ieşit şi doamna de la brutărie – mă ştiu şi cu ea de 3-4 ani iar băieţii de la spălătoria de maşini de vizavi se distrau de mama focului.

Să-ţi fie ruşine! Animală!” a mai spus omul înainte de a se urca în maşină (un Audi A4 plin de noroi).

Eu am rămas pironit locului, cu un zâmbet idiot pe faţă să dau explicaţii oamenilor care mă cunoşteau, să îi conving că sunt în continuare acelaşi om serios şi că nu i-am făcut / spus nimic rău domnului nervos în afară de „Aveţi prohabul deschis„.

Deşi am fost înjurat degeaba sunt fericit. Sunt fericit pentru că anul ăsta mi-am luat primele înjurături târziu (mă refer la înjurăturile spuse pe faţă, că pe la spate cine ştie de când şi de câte ori am fost înjurat până acum). Anul trecut am fost înjurat încă din data de 1 ianuarie în jurul orei 1 pm când mă duceam acasă şi am oprit la o trecere de pietoni să aştept un cetăţean turmentat să treacă strada iar un şofer dintr-o maşină galbenă cu pătrăţele negre s-a gândit să mă sfătuiască: „Treci în pizda măti odată. Cât ai de gând să-l aştepti? Până trece strada?„.