La frizerie

Ieri mi-am dat seama că am părul prea lung şi m-am hotărât să mă duc la tuns. Dacă tot vine 2012, marele an de sfârşit al omenirii, măcar să mă prindă cu părul tuns. De obicei mă tund doar la bărbaţi, la frizeri bărbaţi, şi ca orice om care merge destul de des la tuns am „frizerul meu”. Ieri „frizerul meu” nu era, aşa că am hotărât să merg la celălalt „frizer al meu” (frizerul de rezervă). Nici ăsta nu era, aşa că m-am tuns la o frizeriţă ce părea mai serioasă şi mai veche în meserie. Mare greşeală. Niciodată nu am ieşit mai prost tuns dintr-o frizerie.

Înainte când mă duceam la frizer să mă tund îi spuneam „ca pentru şcoală” şi frizerul ştia ce are de făcut. Azi trebuie să ştii cum sunt tunse toate vedetele, inclusiv deosebiri şi asemănări între frizurile lor, ce frizuri au avut în nu ştiu ce videoclip sau la nu ştiu ce concert. Am rămas tâmpit când m-a întrebat frizeriţa „La spate să vă iau ca Justin Bieber?„. Am eu faţă de tâmp care la peste 30 de ani se uită la Justin Bieber? Faţa mea îi spunea femeii că eu ştiu cum se tunde Justin Bieber? Am întrebat-o şi eu „Da’ Justin Bieber se tunde la dumneavoastră?” şi se pare că am supărat-o că m-a întrebat îmbufnată dacă vreu „pierdut”. M-am luminat la faţă. În sfârşit, ceva ce ştiam şi eu: „pierdut”. I-am spus frizeriţei că vreau pierdut şi am stat cuminte să nu o mai supăr.

Am crezut că e finalul întrebărilor stupide dar doamna a ajuns la perciuni şi mi-a mai trântit una: „Perciunii nu-i doriţi ca ai lui Aston Kutcher?” Dacă nu eram bine dispus mă enervam, dar aşa… „Perciunii îi vreau ceva mai deşi, mai lungi şi cu ceva mai mult volum ca ai lui Jon Bon Jovi. Dacă nu se poate aşa atunci îi vreau drepţi.” Astea au fost ultimele cuvinte schimbate între mine şi frizeriţă, care la final a spus lăsaţi banii pe masă şi a plecat.

Azi mă duc la un alt frizer să-mi retuşez frizura de ieri, nu de altceva dar pe 3 ianuarie trebuie să mă duc la servici. Cât despre întâmplare… să fie învăţătură de minte tuturor celor care se duc la frizer fără temele făcute.

La mulţi ani!