Mass mailing cu poMMo

Despre poMMo am mai scris. L-am lăudat şi am spus de ce îl folosesc: uşurinţă în utilizare, instalare şi configurare uşoară.  Ştiam despre poMMo că-şi face treaba, dar zilele acestea m-a uimit. Să vă spun de ce.

Până acum listele mele de abonaţi erau în jur de 5000 – 6000 de abonaţi, iar poMMo era instalat pe unpachet de găzduire normal (shared) şi trimiteam cu 20 de mailuri pe oră mai puţin decât plafonul maxim. La începutul anului lista de mailing a fost de peste 32000 de abonaţi. poMMo a cam dat rateuri, a durat 5 zile să trimit toate mailurile şi mă gândeam că e timpul să caut alt program de trimitere a mailurilor. După ce am trimis newsletter-ul şi am verificat adresele de email mi-am dat seama că blocajele din timpul trimiterii erau din cauza greşelilor din lista de adrese (în general dublu @ sau punct după .ro sau chiar spaţii ).

Zilele acestea, aşa cum am mai spus, poMMo m-a uimit. Am trimis peste 1 200 000 de mailuri şi nu a îngheţat nici măcar o singură dată! Vechi, vechi… dar îşi face treaba foarte bine. Pentru trimiterea acestui din urmă newsletter, poMMo a fost instalat pe un VPS cu doar 512MB memorie, setat să trimită iniţial 1000 de mailuri / oră, apoi 4000, 7200, 14400 de mailuri pe oră, pentru ca după 20 de ore să setez 18000 de mailuri pe oră.

… cu poMMo înainte!