Reclamă mascată

hostingCu siguranţă s-a întâmplat multora ca un cunoscut să ne ceară părerea într-o anumită privinţă pentru că avem mai multă experienţă. Mie de mai multe ori, inclusiv azi când m-am întâlnit cu un amic foarte vechi. Din vorbă-n vorbă ajungem la o problemă spinoasă pentru amândoi: hostingul.

El mă întreabă unde îmi găzduiesc siteul şi unde sfătuiesc eu partenerii mei să-şi găzduiască siteurile. Aşa cum am făcut până acum cu toţi cei care mi-au cerut părerea legat de firma unde sfătuiesc partenerii să-şi găzduiască siteurile. Rând pe rând au fost: Romedchim, Organic, Rohost, eGazda şi TLH (care, fiind ultima din listă, înseamnă că mă folosesc în continuare de serviciile lor) . De ce am schimbat până acum atâtea firme de găzduire? Aşa a fost să fie. Niciodată nu eşti pe deplin mulţumit de servicii, indiferent cât de bune sunt. Partea cea mai nasoală care duce inevitabil la schimbarea hostingului este atunci când simţi că eşti luat de fraier sau atunci când sunt probleme din ce în ce mai dese în miezul zilei şi se rezolvă abia spre miezul nopţii. Mulţi vor spune: „Mergi pe mâna unei firme din afară!”. NU vreau. Atât timp cât siteurile sunt din România şi se adresează 90% publicului aflat pe teritoriul Romîniei hostingul extern este exclus (oricum nici ăştia din afară nu sunt mai breji).

Buuun. Mă întâlnesc cu amicul meu şi îi explic de ce îmi găzduiesc siteul la TLH şi de ce recomand şi partenerilor care nu au găzduire să facă tot la fel. Inevitabil vine şi întrebarea „Şi ţie cât îţi dau ăştia pentru fiecare site găzduit la ei?„.  Când aud întrebarea asta simt că iau foc. Păi… vii şi mă întrebi ceva ce tu nu ştii, îţi explic cu bune şi cu rele, îţi spun şi de bine şi de rău şi tu… ce găseşti să mă întrebi: cât câştig eu de pe urma ta. Şi chiar dacă aş câştiga ceva, unde-i problema? Tu te alegi cu o găzduire bună şi dacă ai vreo problemă ştii pe cine să iei de gât (nu pe mine, pe ei). Nu, românul nostru nu gândeşte aşa. El nu gândeşte, el hotărăște: ăsta nu va câştiga nimic de pe urma mea!

Și acum reclama pe bune: găzguiți-vă siteurile la Top Level Hosting. Pe bune. Au servere bune, timp de răspuns foarte scurt la solicitări și rezolvă problemele foarte rapid. Un lucru foarte important: rezolvă problemele fără să spună că e vina clientului. Le rezolvă și gata! Am pățit-o eu cu o firmă de găzduire din cele menționate mai sus care pentru orice spunea că e din vina mea: server de mail, apache, phpmyadmin… totul nu funcționa corect din vina mea. Cred că după ce am plecat de la ei și m-am mutat la TLH.ro (click aici) toate au reînceput să funcționeze cum trebuie.