Integrare Drupal şi Magento

De câteva zile caut diverse modalităţi de reconstruire a site-ului firmei la care lucrez astfel încât să fie „mai altfel”, mai bun, mai uşor de folosit şi să ofere pe viitor posibilitatea de a vinde online.

Am încercat vechii prieteni Joomla + Virtuemart, dar am mai folosit şi nu Îmi oferă tot ceea ce vreau.

De fapt am nevoie de: ecommerce pentru produse cu stocuri, preţuri, comenzi online şi CMS pentru noutăţi, cataloage, prezentare în detaliu de produse. Joomla + Virtuemart oferă toate acestea dar vreau ceva cu mult mai multe posibilităţi.

Dintre soluţiile gratuite de e-commerce cel mai mult Îmi place Prestashop, insă foloseşte templateuri Smarty (şi dacă nu ştii ceva şi ai voinţă să înveţi dar te loveşti de problema timpului, atunci e mai bine să foloseşti ceva la care te pricepi). O soluţie e-commerce foarte lăudată şi foarte bună o reprezintă Magento (mai complicat de configurat decât Prestashop dar mai performant).

Dintre CMS-uri la ora actuală cel mai des folosesc Joomla dar Drupal reprezintă de fapt ceea ce am nevoie pentru acest proiect (posibilitatea mai sigură şi mai simplă de a afişa conţinut utilizatorilor înregistraţi în funcţie de grup, de ex.).

Având cele două soluţii open source la îndemână nu mică mi-a fost surpriza când am văzut că există posibilitatea integrării celor două soluţii gratuite: produsele şi tot ceea ce ţine de e-commerce se administrează prin intermediul Magento, iar afişarea acestora utilizatorului se face prin intermediul Drupal (cu care pot să fac şi conţinutul necesar grupat pe categorii, download etc).

Procesul de integrare a celor două este simplu: instalări curate de Drupal şi Magento, instalare de module în cele două aplicaţii şi … mai multe detalii găsiţi pe site-ul Drupal.org, iar un exemplu live găsiţi aici.

Pentru detalii sunt aici 😀