Vecinul meu e terorist

Vecinul meu e teroristIndiferent cât de sociabil ai fi, cât de tolerant, cât de bun, cât de inimos sau săritor, cât de pacifist şi de bun creştin ai fi,  dacă locuieşti la bloc şi nu stai la ultimul etaj, atunci cu siguranţă ai cel puţin un duşman. Da, ai citit bine, cel puţin un mare Duşman… cu „D” mare. Bineînţeles că ai ghicit cine este. Nimeni altcineva decât vecinul de deasupra. Puteţi fi prieteni la cataramă, puteţi merge la petreceri împreună sau puteţi face o mulţime de lucruri împreună, la primul zgomot pe care-l va face într-un moment nepotrivit va deveni cel mai nesimţit vecin…. şi momentul nepotrivit va fi exact când va face el gălăgie.


Aş fi vrut ca aşa să fi stat lucrurile şi în cazul meu…. mă refer la prietenie cu vecinul de deasupra, că de nesimţire nu duce lipsă. Şi nu orice fel de nesimţire, ci din aia făcută bună ştiinţă, nesimţire născută şi bine înrădăcinată în mintea şi obiceiurile omului. Că o cultiva undeva la Delenii din Vale nu mă interesa prea mult. Dar aşa….

Iniţial am crezut că omul îşi mobilează apartamentul. Am avut răbdare vreo 3 luni de zile… nu a terminat nici până în ziua de azi. Mai mult decât atât, el este chiriaş, iar apartamentul l-a primit complet mobilat. WTF!? Ce face omul ăsta de trânteşte. izbeşte, găureşte, bate şi „Iuhuuu!” de la ora 8 seara până la 2 dimineaţa, sâmbăta toată ziua, iar duminica de la 14 la 20. Că este scris mare, cu negru pe auriu „Păstraţi liniştea în bloc între orele….” nu contează pentru el, ori nu ştie să citească, ori nu ştie româneşte. Răbdarea însă s-a terminat în ajunul Crăciunului când el mi-a acompaniat colindătorii cu lovituri de ciocan şi sunet de bormaşină. Bineînţeles că nu deschide uşa, ba mai mult …. poc, buf, brrrrrr! în toate zilele de Crăciun de dimineaţă până seara.


Am întrebat vecinii dacă aud şi ei gălăgie. Din când în când se aude, atunci când izbeşte dulapurile de podea, dar în rest…… normal că nu au cum să audă când „meşterul” îşi dă cu ciocanul peste degete şi-l scapă jos sau când îi cad cuiele din buzunar. Vecinii de pe palier nici nu-l cunosc. „Dar aici nu locuieşte nimeni!” mi-a spus o bătrână pensionară. Am crezut că o iau razna când am auzit, aşa că atunci când am auzit iar zgomote m-am dus şi am ascultat pe la uşi, pe la pereţi… e de la el. De afară nu se vede lumină…. Şi-a pus pătură în geam, uşa nu o deschide, vecinii nu-l cunosc, aşa că pentru mine e clar… vecinul meu este un terorist. Sau nu o fi vecinul de deasupra?