Filmele din viaţa mea

Acum câţiva ani în urmă eram bolnav de filme. Abia aşteptam să ajung acasă de la servici ca să-mi iau doza de filme. Vedeam câte 2-3 pe seară, în timpul săptămânii, şi 4-5 în zilele de weekend. Nu ştiu unde le găseam, dar aveam noutăţi mereu. Nu urmăream seriale (în afară de MASH şi câte un Seinfeld ocazional) şi căutam în general horror, thriller, mister, groază şi când nu găseam genul favorit mă mulţumeam cu o comedie (numai romantică să nu fie).

Nu ştiu cum, nu ştiu când, dar… m-am vindecat. De doi ani, sau poate chiar trei, m-am mulţumit doar cu televizorul. Am găsit tot timpul ceva de văzut, o emisiune care să mă adoarmă, un documentar, sport, desene animate… fără ştiri,  pentru mine nu există posturile de ştiri.  Nu, nu mă lăudaţi şi nu mă daţi drept exemplu de „om care nu piratează filme” pentru că mă simt vinovat. Duminică… of, duminică… a fost o zi nefastă. M-a pus Aghiuţă de m-am uitat la un film online. A fost frumos, nu zic nu, dar acum…. Acum mă simt cumplit de vinovat pentru asta şi mă tot gândesc cum să-mi îndrept greşeala. Oare 1 săptămână de Trinitas TV mă va elibera de povară? O lună de Fishing and Hunting TV va fi de ajuns? 2 luni de TVRM? O cură de o vară de RTL, Sat1 şi Pro Sieben? Ok. Accept.

Şi când mă gândesc că am şi IP TV… îmi vine să mă apuc cu mâinile de cap. Atâtea programe cu filme minunate şi eu să mă uit la filme online. Puteam să mă uit la filmele franţuzeşti de pe HBO şi Cinemax, la „comediile” de pe HBO Comedy sau la a 14-a reluare „Vizitatorii în America” de pe  Digi Film sau a 44-a reluare „Hellboy II: The Golden Army” de la Digi Premium că doar de aia dau bani în plus pentru aceste programe. Nu mai spun că puteam să mă uit la „Minutul de agricultură” (dintre cele 2 reprize de „Viaţa Satului”) pe TVR 1, la reluarea numărul 444 a filmului „Domniţa Şoim” de pe ProTV  sau la emisiunea de divertisment „CanCan TV” de pe Kanal D, la „Esmeralda” pe Acasă sau „Conferinţa de presă” pe Antena 2. Dar nu… eu am ales calea nesănătoasă, calea pierzaniei, calea filmelor online. ACTA, ai milă de mine!