Burlacul şi Burlăciţa

Ani de zile am trăit cu impresia că „românii sunt deştepti”. După câţiva ani, asta fiind prin perioada în care Emil Constantinescu a devenit preş-ul României, am început să dau înapoi şi să spun că „majoritatea românilor sunt deştepţi”. Televiziunea s-a dezvoltat puternic în România, au apărut noi emisiuni de divertisment, manelele au acaparat piaţa muzicii, Vanghelie a devenit primar şi a apărut televiziunea poporului. Atunci mi-am spus că „destui români sunt deştepţi”. A ieşit Băsescu preşedinte, Geoană s-a făcut de căcat, clasa politică nu s-a schimbat şi a început să pută, Vanghelie garantează pentru Androneasca, a venit criza, a trecut criza şi am tras concluzia că „puţini români sunt deştepţi”. O dată cu apariţia deosebit de inteligentei emisiuni „Noră pentru mama” mi-am spus că nu se poate ca în România să fie aşa specimene de proaste şi că avem mai mulţi masculi deştepţi în România.

A trecut timpul, a apărut „femeia de plastic a lui Bote”, Moni şi Iri au ţinut capul de afiş al ştirilor de seară, bălăcăreala şi-a intrat în drepturi aproape la orice emisiune, postul de ştiri A3 ne arată cât de slugarnici şi pupincurişti pot fi unii oameni iar Antena 1 ne dezvăluie o nouă „emisune de succes” prin care lui Bote i se caută piţipoance proaspete: Burlacul. Atunci mi-am spus că oamenii cu adevărat deştepţi au devenit foarte rari şi că femeile nu sunt printre ei.

După succesul răsunător al masculului Bote a venit rândul „femeii gonflabile” Bianca să aibă şi ea o emisiune în care să-şi arate inteligenţa anorexică: Burlăciţa. Am sperat până în ultimul moment că masculii români vor arăta cât sunt de deştepţi şi nu vor cădea în capcana întinsă de o „bucăţică de plastic” dar… degeaba. Masculii au dovedit că sunt dominaţi de tehnologie şi de chirurgia plastică şi se comportă ca nişte animale în perioada împerecherii. Aşa am tras concluzia că majoritatea oamenilor deştepţi au fugit din România iar cei care au mai rămas au statut de „refugiat” într-o lume a proştilor şi sunt ocrotiţi prin lege.

Şi totuşi cine o fi mai prost: burlacul sau burlăciţa?