Codul Rutier modificat…

… de mine.

Când „voi fi mare” voi face următoarele modificări în Codul Rutier:

1. Mărcile de automobile BMW şi Audi vor fi interzise pe drumurile publice din România. Ca urmare a aceste decizii accidentele datorate vitezei excesive vor scădea semnificativ.

2. Deoarece trăim în România trebuie să existe şi excepţii, aşadar… Automobilele BMW şi Audi vor putea fi conduse pe drumurile publice doar dacă au limitator de viteză la 120 kmh şi doar de persoanele cu vârsta peste 50 ani .

3. Posesorii de automobile cu cârlig pentru remorcă vor trebui să facă dovada că au făcut Şcoala de Şoferi pe autoturisme dotate cu asemenea cârlige. Dacă nu, vor trebui să-şi dovedească măiestria la parcări fără a atinge celelalte autovehicule deja parcate.

Recunosc că la acest punct m-am gândit în special la mine şi la maşina mea pe care o tot loveşte un idiot cu cârlig şi cu senzori de parcare. Cât de „meseriaş” trebuie să fii să ai senzori de parcare şi continuu să atingi diverse obiecte atunci când parchezi (la obiecte includem şi peretele blocului unde a făcut un semn destul de frumos).

4. Meseria de taximetrist va putea fi exercitată doar de către persoanele care au urmat cel puţin 9 din următoarele cursuri: Comunicare interumană – 40 ore, Să învăţăm să nu scuipăm – 25 ore, Stăpânirea mâniei – 45 ore, Semnificaţia culorii galbene – 15 ore + proba practică 5 ore, Linia continuă. Mit sau realitate. – 15 ore + probă practică 5 ore, Istoria trecerii de pietoni – 30 ore, Ce înseamnă luminile de avarie şi când se folosesc15 ore + probă practică 5 ore, Balta de pe stradă nu este spălătorie auto –  5 ore şi Muzica dată tare alungă sau atrage clienţii? – 10 ore.

5. Şoferii amendaţi vor trebui să poarte semne distinctive ca să poată fi depistaţi la timp de ceilalţi participanţi la trafic. De exemplu, cei care nu semnalizează, claxonează la coloana de la semafor, depăşesc pe linia continuă sau nu dau prioritate atât pietonilor cât şi autovehiculelor să poarte pe cap o căciulă de oaie.

6. În şcoală se face OBLIGATORIU Legislaţie rutieră, astfel: clasele I-IV vor studia „Cum să traversăm strada corect„, clasele V-VIII vor studia „Reguli generale de circulaţie adaptate pentru biciclişti„, iar în liceu se va studia „Codul rutier modificat de smorkov.ro

7. La volan este interzis fumatul şi scobitul în nas. Asta deoarece am văzut azi un individ care era atât de absorbit de această ocupaţie încât şi-a scăpat mâna până la cot în nas, nu a mai văzut nimic, a făcut curba ca un bou şi s-a urcat pe trotuar. Pentru această ocupaţie regească folosea mâna dreaptă, iar în stânga avea o ţigară.

Deocamdată atât. Cu siguranţă că acest cod Rutier nu este complet, dar „imi voi asuma răspunderea” şi-l voi schmba ori de câte ori este nevoie.