Wallpapere cu dezastre

De o bucată de timp mă apucă aşa o lene încât ca să o alung mă uit pe wordpress.com la blogurile cu temă religioasă =)) (de aici şi una din ideile de blog). Buuunn. Dar nu intru pe orice fel de bloguri şi nu la orice religie. Nu dau detalii prea multe dar intru doar pe acele bloguri împânzite de reclame cu „Votează acum Isusul preferat” sau „Abonează-te la newsletter ca să fii la curent cele mai noi întâmplări Creştine” sau unde găseşti linkuri cu „Biserici Live” (bine că nu sunt si înmormântări live) şi multe alte reclame, doar, doar o să-l facă pe vizitator să se roage mai des sau să devină un mai bun creştin.

În fine, nu doresc să intru deocamdată în amănunte (acum sunt în perioada de documentare, o să intru în detalii mai târziu), dar vreau să spun că pe unul din aceste site-uri am văzut că au pus un link care suna foarte promiţător: WALLPAPER4GOD (dacă din proprie iniţiativă aţi adăugat wordpress.com după wallpaper4god nu are rost să mai citiţi că v-aţi prins despre ce e vorba).  Când vede un aşa titlu, orice om normal se aşteaptă să găsească imagini cu îngeri, norişori albi şi pufoşi, copii şi altele asemănătoare. Ei bine… ţeapă.

Pe lângă faptul că sunt mai mult ca sigur că Doamne, Doamne nu are la echivalentul dumnezeiesc al PC-ului Lui un wallpaper de la ei de site, am rămas oarecum blocat când am văzut pe prima pagină ( cel mai recent post ) imagini cu dezastrul din Japonia! La asta nu mă gândisem. Cât de „bun creştin” trebuie să fii ca să îţi pui pe desktop imagini cu dezastrul din Japonia? Eu unul nu ştiu… încă. Mă mai documentez şi poate că o să pot pătrunde „tainele creştine” ale bucuriei de a te uita toată ziua la necazul altora.

PS Nu înţeleg de ce este nevoie să-i atragem atenţia lui Dumnzeu cu poze cu autostrăzi, poduri, diverse animale, fotografii de la nunţi şi botezuri dacă Dumnezeu e pretudindeni şi le vede pe toate?