Limbaj vulgar pe bloguri

Acum câteva zile am dat din întâmplare peste blogul unui cunoscut. O persoană decentă, care lucrează la o revistă, scrie cărţi, o persoană cu o activitate online foarte puternică. M-am bucurat…apoi m-am speriat. Omul ăla care vorbea frumos, mai înjura (ca orice om), care spunea „mulţumesc”, omul care te întreba „te deranjez cumva”, acel om pe care-l cunoşteam eu dispăruse. Iniţial am crezut că este vorba despre o altă persoană care are acelaşi nume. De unde atâta bucurie!

Era chiar el!

Am încercat să citesc …dar nu am reuşit. Nu există articol / post de pe blogul lui în care să nu înjure pe cineva sau să vorbească cumplit de murdar. Eu sunt pentru exprimarea într-un limbaj liber, iar folosirea cuvântului „pulă” nu o consider ceva ieşit din comun, nu sunt „o prinţesă virgină” care nu a vorbit în viaţa ei urât. Însă, când în acelaşi articol se regăseşte alături de pulă şi muie, pizdă, cocalar, labagiu, futut în gură, târfă proastă, piţipoancă muistă ş.a. nu pot să cred decât că eşti cumplit de complexat de ajungi să vorbeşti aşa şi chiar tu eşti labagiul de care spui, muista respectivă este „fosta” ta, cocalarul este ţinta ta supremă în viaţă, târfa proastă este cea pe care o plăteşti tu ca să-ţi satisfaci nevoile iar piţipoanca muistă este idealul tău de femeie pe care nu ai să o ai niciodată.

Dar nu el. El nu e(ra) aşa. El nu e(ra) genul de om care să vorbească de o carte folosind doar cuvintele muie, căcat, labă, retardat, cur de homosexual, el nu e(ra) omul care să vorbească despre muzică folosind doar târfe şi muişti (mă refer la genul de muzică pe care-l ascultă el, nu la manele), el nu vorbea despre foştii lui şefi folosind felaţie, muistă, clanţă, târfă, proastă, târâtură, el nu…el nu..el nu…

De ce?

În cazul lui problema este următoarea: a scris la o revistă cunoscută, şi-a făcut un nume şi era obişnuit să fie centrul atenţiei. Plecând de la acea revistă (a considerat pur şi simplu că revista la care a învăţat meserie nu se ridică la nivelul lui) a cazut de pe piedestal şi se pare că abia acum s-a lovit. Nu contează că şi el este român, pentru el toţi românii sunt fii de curve, toţi oamenii din jurul lui sunt proşti, bărbaţii sunt labagii muişti şi femeile sunt curve şi târfe, tot ce face el este extrem de dificil dar el se descurcă extrem de bine, tot ce fac alţii este extrem de simplu şi le iese ca un căcat, tot ce spune el este deosebit de util spre deosebire de ceea ce spun alţii care….bat câmpii în loc să muncească. Exemplele pot continua dar ar fi prea multe mizerii de spus.

Ca să ajungă să fie iar „băgat în seamă” foloseşte un asemenea limbaj; scrie despre oameni cunoscuţi făcându-i proşti, scrie despre orice este de actualitate dar „scrie în felul lui”, scrie despre Mircea Badea cu speranţa că poate o să-l înjure Badea ca să (re)devină şi el vedetă, scrie despre „Românii au talent”, scrie Kamikaze despre Bucurenci, scrie şi el, scrie despre orice şi oricine poate fi înjurat.

Scrie. Scrie omule. Scrie despre ce vrei tu.Scrie…dar de ce foloseşti un limbaj extrem de vulgar? Câţi cititori poţi să câştigi folosind asemena limbaj? Cât de „cool” te simţi spunând că toate femeile sunt curve (să ştii că şi mama ta e tot femeie)? Cât de bărbat te simţi spunând că toţi băieţii sunt labagii muişti (fratele tău este tot băiat, tatăl tău la fel, bunicul şi el este băiat, ultima dată ştiam că şi tu eşti băiat)? Cât de imbecil poţi să fii crezând că astfel redevii ceea ce ai fost o dată?

În ceea ce mă priveşte…am uitat de tine şi de blogul tău.

PS1 – Era să-ţi cumpăr cartea, dar nu am făcut asemea greşeală

PS2 – Să ştii că citesc şi bloguri în care se scrie folosind „un altfel de limbaj” dar sunt hazlii (de ex. Mantzy) pe când tu eşti extrem de vulgar

PS3 – Nu-ţi dau satisfacţie spunându-ţi numele şi linkul blogului. Nu meriţi traficul meu!