Deke McClelland şi Drupal

Acum câteva minute am intrat pe www.deke.com. Până aici nimic deosebit. Am vrut să citesc un articol şi mi-a cerut să mă înregistrez. Am spus OK, mă înregistrez, e super tare Deke şi am ce învăţa de la el.

Când să mă înregistrez … surpriză: site-ul lui Deke McClelland este făcut cu Drupal, ca temă de pornire a folosit Zen, iar ca module: CCK, Views + views bonus pack, fckeditor, simplenews, thickbox, addthis (pentru preluarea de pe Tweeter), jquery update şi google analytics.

Bienînţeles că la aceste module se adaugă şi altele (token, transliteration) însă ceea ce mă surprinde oarecum este lipsa modulelor pentru SEO elementar: nodewords şi faptul că totuşi nu are o temă proprie de Drupal şi a pornit de la Zen.. Am spus „oarecum” pentru că eu dacă aş fi fost în locul lui nu cred că m-ar fi interesat atât de mult SEO pentru că traficul ar fi venit de la sine, iar legat de temă…nu este obligatoriu să ai tema ta făcută cap-coadă, nu este nevoie să reinventezi roata dar nu ştiu de ce mă aşteptam să aibă o temă proprie 100%.

PS O altă surpriză a fost să constat că site-ul Loteriei Române e făcut cu Joomla.