Ajutaţi-mă cu un site, vă rog!

Astea au fost primele cuvinte spuse de client la telefon. Un tip foarte relaxat care ştia exact ce vrea: să fie pe albastru, să conţină undeva steagul Bavariei şi să-l ajute să aducă clienţi la pensiune (el îi spunea casă de oaspeţi). Scurt şi la obiect. Ştefan treci la treabă! Nu a contat că era început de noiembrie când pe lângă cele 3 siteuri ale firmei mai aveam în grijă şi blogul, şi Twitter-ul şi clienţii care abia au aşteptat sfârşitul de an ca să dea năvală la promoţionale. Omul are nevoie de ajutor!

Se cumpără un domeniu, că nici de asta nu avea. „Cumpără-l pe numele tău că eu nu ţin neapărat să apară numele meu acolo. Am încredere în tine.” i-a spus şefului şi aşa s-a cumpărat un domeniu .com.ro „Aaaa… şi fă-mi ceva repede că îl dezvoltăm pe urmă” completă clientul.

Se bagă mare la lucru şi în câteva zile se „compune” inclusiv text pentru client şi gata: site-ul e sus!

„Înscrie-l şi pe portalurile de turism. Întâi pe alea gratuite şi apoi pe cele cu bani. Hai repede că se apropie sărbătorile.” Cu aceste cuvinte pe mine m-a dat gata: un om serios care ştie ce vrea.

„Să ştii că o să-l vreau şi în engleză şi în germană. Dar nu acum. După Crăciun. Acum e bun aşa, doar în română. Discutăm mai multe de sărbători.” veni un mesaj de la clientul nostru, stăpânul nostru. Atunci am început să transform site-ul în temă pentru Drupal. Şi bagă ceva „theme overrides”, şi mai discută cu unul cu altul, mai întreabă în stânga şi în dreapta să iasă treabă bună , că vine omul de Crăciun şi să fie totul bine.

Vine Crăciunul dar omul nostru nu vine o dată cu el. Îi scrie şefu’ email, îi spune cât îl costă şi… „250 de Euro? Nicigând. 50 Euro domeniul .ro? Voi sunteţi nebuni. Păi eu mă duc şi-mi iau găzduire cu 100 de Euro pe an şi am acolo un program care-mi face singur siteul şi primesc şi 3 domenii gratuite”. Şi de atunci nu am auzit de el.

Acum stau şi mă gândesc că de fapt el este un om de cuvânt. A spus de la bun început că vrea AJUTOR. Nu a spus că vrea să-i facem un site contracost. Nu a spus nici că ar vrea un site ieftin. A spus foarte clar „Ajutaţi-mă cu un site!”

Nu dau numele site-ului dar azi l-am găsit, surprinzător,  pe a doua pagină de Google după căutarea „cazare vânători neamţ” şi atunci când este accesat apare „Site suspendat pentru neplată”.